Usein kysytyt kysymykset

Olen jäämässä työttömäksi, miten menettelen?

Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi paikkakuntasi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä.

Työnhaku astuu voimaan siitä päivästä alkaen, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi. Työnhaun voi aloittaa kätevästi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi. Verkkopalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Työnhaku alkaa heti, kun työnhakija on vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot.

Toimi näin:

Kirjaudu Oma työnhaku -verkkopalveluun osoitteessa http://www.te-palvelut.fi%20> Ilmoittaudu työnhakijaksi tai http://www.te-palvelut.fi/asva Täytä ja lähetä tarvittavat tiedot. Työnhakusi on voimassa tietojen lähettämisestä 14 päivää. Seuraavaksi TE-toimisto arvioi kanssasi tilannettasi ja siihen parhaiten sopivia palveluja. TE-toimisto antaa myös työvoimapoliittisen lausunnon työttömyyskassalle tai Kelalle oikeudestasi työttömyysetuuteen. TE-toimistot ovat järjestäneet asioinnin eri tavoin. Tarkista Paikalliset TE-palvelut -sivulta (http://toimistot.te-palvelut.fi/) , miten sinun tulee toimia jatkaaksesi asiointia.

Ansiopäivärahaa voidaan maksaa siltä ajalta, jona työnhaku on voimassa. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, voit aloittaa työnhaun ainoastaan ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä TE-toimistoon.

Lähetä hakemus Paperityöväen työttömyyskassan eAsioinnin kautta, jonne kirjaudutaan kassan nettisivuilta. Täytä hakemus huolellisesti ja hanki hakemukseen tarvittavat liitteet. Kassa lähettää sinulle infopaketin, joka sisältää mm. ohjeet työttömyyden varalta sekä oppaan työttömyyskassan maksamista etuuksista. Hakemukseen täyttöohje on kohdassa Päivärahan hakeminen.