PIETARSAAREN OSASTO 52          JAKOBSTADS AVDELNING 52

Pietarsaaren osasto - Ajankohtaista - Uutinen Uutinen

Julkilausuma Pohjois-Suomen neuvottelupäivät 8-9.10.2015 Julkilausuma Pohjois-Suomen neuvottelupäivät 8-9.10.2015

Julkilausuma Pohjois-Suomen neuvottelupäivät 8-9.10.2015

Hallituksen pakkolait ovat todella poikkeuksellinen keino puuttua työehtoneuvotteluihin. Pystytäänkö palkkoja leikkaamalla oikeasti parantamaan kilpailukykyä, kun samalla ihmisten ostovoima heikkenee, ja samalla firmat maksavat huippuosinkoja? Kuinka paljon aiemmat työnantajamaksujen kevennykset toivat lisää uusia työpaikkoja?

Työnantaja on parantanut kilpailukykyään jo vuosia henkilöstöä vähentämällä. Kolikolla on toinenkin puoli, sairauspoissaolot joudutaan paikkaamaan ylitöillä, mikä puolestaan johtaa vähäisen henkilöstön väsymiseen entisestään.

Henkilöstöä vähentämällä ei kilpailukykyä paranneta, vaan meidän pohjoisten vientilaitosten valtti on korkea laatu ja erinomaisen pohjoisen pitkän kuidun jalostaminen! Näitä valtteja ei muualta maailmalta löydy. Me olemme huolissamme yhteisestä tulevaisuudestamme!

Hallituksen pakkolait ovat suuri uhka toimitusvarmuudelle, mikä on meille erittäin tärkeä sijainnistamme johtuen. Sopimiseen perustuvat työehdot takaavat työrauhan ja laadukkaiden tuotteidemme varman siirtymisen asiakkaille.

Paperiliiton ammattiosastot: Kemi 33, Veitsiluoto 41, Oulu 43, Pietarsaari 52

Uutinen julkaistu: 11.10.2015