Hallituksen kokous 4 / 2016 Hallituksen kokous 4 / 2016

HALLITUKSEN KOKOUS 16.6.2016

  • Kilpailukykysopimus on tehty ja kattavuus on riittävä. Sen mukaan työajan pidentäminen toteutetaan ensisijaisesti paikallisesti sovitulla tavalla muuttamalla joko päivittäistä tai viikoittaista työaikaa. Pidennyksen ei tarvitse olla kokonaisia työpäiviä. Lisäksi työaikaa voidaan sopia vuorovapaapäiville. Jos työajan pidentämisestä ei päästä paikalliseen sopimukseen lokakuun loppuun mennessä, otetaan käyttöön perälauta, joka tarkoittaa 3 päivän työajan pidennystä. Perälauta on määritelty erilailla eri työaikamuodoissa.

  • Henkilökohtaisen riskinarvion tekemisen seurantaa on tehostettu, tehdastasolla tavoite on 300 kpl/v eli 25kpl/ kk. Postilaatikot tyhjennetään säännöllisesti kerran kuussa. Riskinarvio on yksi keino, millä voidaan ennaltaehkäistä poikkeustilanteissa syntyviä tapaturmariskejä. Henkilökohtaisella riskinarviolla on tarkoitus pysähtyä ja keskittyä hetkeksi turvallisuuden huomioimiseen työtehtävissä.

    Työsuojelun ohjausryhmässä päätettiin käynnistää kampanja, joka kannustaa porukkaa riskinarvioiden tekoon. Homman jalkautus ei mennyt kuitenkaan sovitulla tavalla. Tieto ei siirtynyt sellaisena kuin oli alun perin ajateltu eli keskustellen työntekijöiden kanssa.

  • Matti Kaajalahti lopettaa bussin kuljettajana täytettyään 70 vuotta parin kuukauden päästä.

Uutinen julkaistu: 22.06.2016